БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У САДКАХ ДО ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ ПРОЙШЛИ ЗМАГАННЯ З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ

Дата: 30.06.2022 11:44
Кількість переглядів: 509

Фото без описуВідділом освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради до Дня Конституції були організовані та проведені змагання з пляжного волейболу, що пройшли на території зони відпочинку «Карпати» у с. Садки.

Пляжний волейбол для багатьох із нас є звичайним способом під час відпочинку на березі моря, річки чи іншої водойми, де є гарний плаский піщаний берег, — активно провести своє дозвілля, використовуючи базові навички «класичного» волейболу.

Проте, мало хто замислюється, що «пляжний» волейбол теж має свої правила, а ще потребує серйозної підготовки і відпрацювання техніки. Адже, на відміну від «класичної» гри, яка на думку фахівців є цікавішою, — «пляжний» волейбол, безсумнівно, є більш динамічним через кількість учасників на полі (дві команди по два учасника), — і вимагає стрибучості, рухливості, витривалості, сили, почуття м’яча, хорошої реакції і «ударної техніки».Фото без опису

Невелике число учасників гри, які виступають без запасних, і умови проведення матчу (відкрите повітря) накладають помітний відбиток на техніку і тактику пляжного волейболу. Так, відсутність замін не дає команді можливості вибудовувати і коректувати гру шляхом варіювання складу, а невірні дії в тій чи іншій ситуації окремого гравця, серйозніше за своїми наслідками, ніж промах волейболіста-«класика».

«Пляжний волейболіст» повинен володіти універсальними навичками. Хоча в деяких командах існує чіткий поділ на ігрові амплуа: блокуючого і захисника, чинного в «глибині» майданчика. Але в будь-якому випадку потрібна чітка взаємодія і зіграність партнерів. Поряд з технікою удару (подачі), прийому м'яча і переміщенням по майданчику, важливе місце в арсеналі спортсмена займають обманні рухи (в атаці і в обороні), що провокують суперника на невірні дії.

Тож, як бачимо, у «пляжному» волейболі грамотна тактика не менш значима для загального успіху, ніж фізичні дані або технічні навички гравців. Саме тому, у літню пору ми обрали для змагань цей вид спорту. 

Приємно було бачити, що участь у змаганнях брали люди різних вікових категорій, у тому числі батьки з дітьми. Загалом, кількість команд було не великою відносно, але ж ми розуміє сьогоднішню ситуацію, і впевнені, що за інших обставин тут ніде було б і яблуку впасти.

Загалом змагалися між собою 6 пар, а також 3 пари "Міx" (чоловік-жінка).Фото без опису

Під час змагань на спеціально облаштованому майданчику команди продемонстрували високий рівень фізичної підготовки та неабияку майстерність у цій грі. Незважаючи на спеку та палюче сонце, гравці боролися за перемогу до останнього.

Тож, за підсумками змагань результати розмістилися наступним чином:

- ІІІ місце — Валентин Стужук та Євген Жмуцький,Фото без опису

- ІІ місце — Володимир Свінцицький та Олег Ковальчук,Фото без опису

- і почесне І місце Віталій Пасічник та Тарас Нечепорук.Фото без опису

У категорії "Mix" перемогу здобули батько з донькою — Володимир та Ілона Свінцицькі.Фото без опису

У ході змагань були також виокремлені «кращі» гравці. Ними заслужено стали Євген Жмуцький та Ілона Свінцицька.Фото без опису

Вітаємо усіх переможців та щиро дякуємо за гарну гру!

Віримо в ЗСУ, віримо в ПЕРЕМОГУ, і в мирний час обов’язково проведемо ще не одне подібне змагання.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь