БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ АКТИВНО ТРИВАЄ РЕМОНТ МІСЦЕВИХ ДОРІГ

Дата: 29.09.2022 15:59
Кількість переглядів: 463

Фото без описуВійна внесла свої корективи в покращення та розвиток інфраструктури Березівської громади. Багато робіт довелося зупинити в силу всім відомих обставин, головна з яких — відсутність фінансування, обмеженого введенням воєнного стану в державі. З часом обмеження на деякі види робіт були послаблені, тож нарешті ми отримали змогу проводити довгоочікуваний ремонт доріг — один із пріорітетних напрямків у роботі сільської ради.

Стартував ремонт з Іванівського старостинського округу. Наразі ремонтні роботи тут вже завершено, і техніка направилася в населені пункти Василівського старостинського округу.

Роботи виконуються силами працівників відділу житлово-комунального господарства та власною технікою, якою за понад рік роботи новоствореної громади вдалося поповнити власний автопарк. А це і автогрейдер ДЗ-143, і навантажувач JCB-435, і самоскид SHACMAN, і екскаватор-навантажувач JCB 3CX SITEMASTER, що дозволяє суттєво економити кошти місцевої казни при виконанні вищезгаданих та інших ремонтних робіт. У майбутньому громада планує закупити для ремонту доріг асфальтоукладач, що дасть змогу власними силами проводити капітальний ремонт дорожнього полотна з використанням асфальтового покриття.

Загалом по Іванівському старостату зроблено 10 вуличних доріг та 2 провулки, в ході ремонту яких було використано поєднання щебеневих сумішей фракцій 0-40 (біля 3 тис. т) та 40-70 (біля 500 т) для більшої стійкості поверхні.

Зокрема, ремонтом охоплено вулиці: Зелену, Зоряну, Миру, Фруктову, Садову, Сонячну, Волошкову, Пушкіна, Молодіжну, Лісову та два провулки Молодіжний І та ІІ.

Проте, це ще не всі вулиці, які потрібно було відремонтувати. При закупівлі щебеневих сумішей було прораховано та закуплено орієнтовну потребу матеріалу. У ході робіт на деякі дороги затребувалось більше від запланованого. Прийнято було рішення «не розпорошувати» матеріал, а відремонтувати хоч і менше, але вже до ладу. Тож закупленого щебеню на всі вулиці не вистачило. Їх ремонт заплановано на наступний рік. Це, зокрема, вулиці: Польова, Соснова, Вишнева, Каштанова та провулок Лісовий І.

Варто зауважити, що поточний ремонт вулиць із застосуванням щебеневих сумішей різної фракції забезпечить собою в подальшому хорошу будівельну «подушку» під проведення асфальтування цих доріг. Швидше б лише настав мир!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь