БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ: 27 ЛЮТОГО РІЧНИЦЯ СМЕРТІ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ЮРІЯ КУТЕПОВА

Дата: 22.02.2023 10:57
Кількість переглядів: 537

Фото без опису27 лютого минає рік, як трагічно загинув Юрій Андрійович Кутепов — старший солдат, головний сержант — командир танка танкової роти танкового батальйону 72-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

Юрій народився 7 січня 1988 року у селі Черемошне Березівської сільської ради, згодом батьки переїхали до Дубовця, де й зростав хлопець.

Після закінчення Березівської ЗОШ І-ІІІ ступеня, працював на різних роботах у Житомирі, де зустрів своє кохання та одружився, у сім’ї народилася донечка.

На початку 2016 року, коли в Україні вже другий рік тривала антитерористична операція, розуміючи усю складність ситуації та небезпеки втратити нашу територіальну цілісність, — хлопець прийняв рішення і не чекаючи повістки з військомату, добровільно вступив до лав ЗСУ. Підписавши контракт 26 лютого 2016 року був призваний у 72-у ОМБР імені Чорних Запоріжців.

Фото без опису

За час служби проходив навчання в Яворові та Гончарівську, після чого у складі своєї бригади ставши на захист країни брав участь у боях на Луганщині та Донеччині. Був головним сержантом — командиром танка танкової роти танкового батальйону.

Маючи практичні навички, бойовий досвід та чудові організаторські здібності був направлений на навчання з метою підвищення військового рівня, але на світанку 24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення російської федерації на Україну, Юрій був терміново відізваний назад у військову частину і відразу став на захист столиці.

27 лютого 2022 року поблизу Ірпеня у ході обстрілу українських позицій зі стрілецької зброї від пострілу з ручного протитанкового гранатомета Юрій отримав поранення несумісні з життям.

7 березня у селі Дубовець, де провів своє дитинство та зустрів молодість, — мужнього та хороброго захисника територіальної цілісності України та справжнього Героя — всім селом провели в останню путь.Фото без опису За час служби Юрій Кутепов за самовіддану службу, зміцнення обороноздатності держави, врятовані життя та інші особливі заслуги отримав від командування 11 різних грамот та подяк, 10 медалей, а 14 березня Указом Президента №134/2022 за особисту мужність під час виконання бойових завдань, самовіддані дії, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).Фото без опису

З глибоким сумом і скорботою поділяємо горе родини та друзів померлого патріота.

Дякуємо. Вічна пам'ять тобі, Юрію! Пам’ятаємо про Тебе — як про людину міцну духом і нескорену; людину, котра віддала найдорожче — своє життя заради нашого мирного майбутнього у вільній та незалежній Україні!

Спочивай з миром! Герої не вмирають!

P.S. З нагоди вшанування річниці пам’яті односельця Юрія Кутепова, а також з метою створення історичної пам’яті про невмирущі подвиги односельців у Дубовецькій філії Центру культури та дозвілля Березівської сільської ради оформлено виставкову композицію, на якій представлена біографія військовослужбовця, фото з сімейного архіву, нагороди бійця та навіть особисті речі, серед яких мама Анастасія передала у пам’ять про свого сина військовий берет Юрія.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь