A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ПАМ’ЯТАЄМО: БЕРЕЗІВСЬКА ГРОМАДА ВІДЗНАЧИЛА ЛІКВІДАТОРІВ ЧАЕС ТА ВШАНУВАЛА ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ

Дата: 26.04.2023 11:55
Кількість переглядів: 97

Фото без описуУже 37 років Україна живе з болем Чорнобиля. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. Та чи знаємо ми достатньо про Чорнобиль, його минуле, сучасне й майбутнє? Якби там не було, а найголовніше сьогодні — зберегти пам’ять про тих людей, які віддали своє життя за порятунок українців, шанувати тих, хто сьогодні серед нас і є свідком цієї історії, а ще пам’ятати її гіркі сторінки, аби убезпечити себе на майбутнє.

Варто лише вдуматися — 37-ті роковини Чорнобиля — найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Саме стільки часу «мирний» атом завдає непоправної шкоди здоров’ю людей в Україні. 37 років живуть між життям і смертю ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Кожного року ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

Майже в кожному селі Березівської громади сьогодні проживають як учасники ліквідації аварії, так і люди, які волею долі змушені були полишити свої домівки і переїхати в «чисту» зону. Найбільше таких людей в Садках, Новій Василівці та Василівці, адже саме тут за державною програмою у перші роки ліквідації наслідків аварії було збудовано помешкання для «переселенців». Зокрема, в село Садки було переселено з 4-х районів (Народицького, Овруцького, Олевського та Лугинського) — представників 18 сіл.Фото без опису

На території сільської ради станом на 2023 рік проживає 327 потерпілих осіб, з яких 37 — це безпосередньо ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та 13 вдів загиблих ліквідаторів. Сьогодні в Садках, у парку «Віри, Надії, Любові», традиційно біля Меморіалу, відкритого на честь 25-річчя воз’єднання сіл, що переселені сюди майже з епіцентру техногенної трагедії, — північних районів Житомирщини, — відбулося покладання квітів та хвилина мовчання в пам’ять про загиблих та померлих в наслідок аварії на ЧАЕС.Фото без описуФото без описуФото без опису

А напередодні цієї рокової дати, 25 квітня, в Новогуйвинській громаді біля пам'ятного знаку «Тим, кому завдячуємо життям» відбулися загальнорайонні урочисті заходи. Віддати шану загиблим зібралися ліквідатори Житомирського району, вдови, рідні і близькі загиблих унаслідок вибуху на ЧАЕС, у тому числі і делегація від Березівської громади.

Фото без опису За дорученням начальника Житомирської районної військової адміністрації Олександра Хомича з нагоди роковин Чорнобильської катастрофи ліквідаторів району було відзначено почесними грамотами та подарунковими наборами.

Нагороди за значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, виявленні самовідданості і високий професіоналізм, багаторічну плідну громадську діяльність та з нагоди 37-ої річниці Чорнобильської катастрофи ліквідаторам вручила заступник начальника ЖРВА Людмила Заворотнюк.

Щира вдячність та низький уклін ліквідаторам за ратний подвиг та самопожертву. Здоров'я, перемоги і мирного неба, спокою в душі і затишку в оселях усім живим та вічний спокій душам загиблих та померлих від цієї страшної аварії.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь