БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ДОКИ ПАМ’ЯТЬ ЖИВА: У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ, ПРИМИРЕННЯ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНИ

Дата: 09.05.2023 18:26
Кількість переглядів: 103

Фото без опису8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми схиляємо голови перед мільйонами невинних жертв нацизму, яких забрала війна у далеких 1939-1945 роках.

Зі сльозами на очах, зі словами щирої подяки і шани віддаємо данину пам’яті загиблим, котрі у всі часи виборювали волю та незалежність для своєї країни, для її волелюбного українського народу.

З нагоди цих пам’ятних днів на території Березівської громади за участі представників апарату управління сільської ради, відділів освіти, культури, соціального захисту та всіх учасників освітнього процесу, в усіх населених пунктах відбулися урочисті покладання квітів до меморіалів пам’яті, братських могил та обелісків невідомому солдату.

На превеликий жаль, враховуючи безпекову ситуацію в країні, пам’ятні заходи довелося провести в обмеженому режимі.

Варто зауважити, що чим більше ми віддаляємося від років Другої світової війни, тим менше лишається тих, хто пройшов дорогами цієї кровопролитної війни: фактично — це лічені одиниці учасників, власне, самих бойових дій та десятки очевидців, на долю дитинства яких припали гіркі сторінки цієї страшної історії. Не так багато лишилося їх і на території Березівської громади. Та ми усіх їх знаємо і пам’ятаємо.

9 травня делегація від сільської ради завітала у їх домівки, привітала кожного особисто, вручила квіти, вітальні листівки та матеріальну допомогу.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як символ героїчного минулого, приклад патріотизму, самовідданості та мужності тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.

Сьогодні Україні знову доводиться відстоювати свою Незалежність, боротися за волю і свободу, виборювати своє право жити вільними на рідній землі. Ціною незліченних жертв та непоправних втрат знову боремося проти чергової «хворої» ідеології, але ми щиро віримо, що правда за нами. І ми обов’язково переможемо, бо пам'ять жива: А ДОКИ ПАМ’ЯТАЄМО — ПЕРЕМАГАЄМО!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь