БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

🏡На Житомирщині за підтримки Уряду Естонії будуватимуть дитячі будинки сімейного типу

Дата: 31.07.2023 18:53
Кількість переглядів: 77

Фото без описуЕстонія — одна з перших країн, яка відгукнулася на ініціативу Першої леді Олена Зеленська і долучилася до проекту «Адреса дитинства».

👨‍👩‍👧‍👦Проект передбачає будівництво нових дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) для родин, які втратили житло через війну. Нині 362 ДБСТ вимушено перебувають закордоном, і близько тисячі мігрують усередині держави. Всі ці родини потребують нового житла.

✅Перший ДБСТ на Житомирщині за підтримки Естонії зведуть в обласному центрі. Разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Estonian Embassy in Kyiv Kaimo Kuusk оглянули ділянку, яку Житомирська Міська Рада визначила під будівництво. Дитячий будинок сімейного типу побудують на околиці Житомира у затишному місці поруч із невеликим озером.

✔️Вже сьогодні стане відомий переможець міжнародного конкурсу на кращий архітектурний проект ДБСТ. Загалом 17 українських та естонських архітектурних бюро беруть у ньому участь. Площа майбутнього будинку становитиме близько 200 квадратних метрів.

🏗️Будівельні роботи мають розпочатися цього року. Розраховуємо, що у наступному році перша багатодітна родина вже зможе отримати своє нове і сучасне житло.

📌Ще один ДБСТ цього року почнемо будувати і в Березівська сільська рада об’єднаної територіальної громади.

Загалом у рамках ініціативи Першої леді спільно з Естонією плануємо впродовж кількох років звести 8 будинків сімейного типу в Житомирській області. 🇦🇪 Також до цього національного проекту вже долучилися Обʼєднані Арабські Емірати, які фінансують будівництво 10 ДБСТ по всій країні.

Хочу наголосити: політика держави, що дитина повинна виховуватися в родині, є незмінною, а радянська система інтернатного виховання мусить відійти у минуле.

Переконаний: нові ДБСТ стануть дійсно рідними домівками для діток, які залишилися без батьківського піклування, а також для тих, хто взяв на себе відповідальність виховання та дарує тепло і любов дітям, на долю яких випали складні випробування.

Дивитися відео тут — https://www.facebook.com/PushkarenkoArsenii/videos/6764889350241376


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь