БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

НАГАДУЄМО: СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ ПІД ЧАС ВІЙНИ ПРИРІВНЮЄТЬСЯ ДО ДИВЕРСІЇ

Дата: 02.09.2023 09:02
Кількість переглядів: 47

Фото без описуНа дворі початок осені і в повітрі знову відчутно запах паленого — збираються врожаї, а відтак зілля, суха трава та стерня піддаються спалюванню нашими громадянами та нерідко стають причиною неконтрольованих пожеж в екосистемі.

1 вересня в Вигоді людям нічим було дихати, бо якийсь «недобросовісний сусід» підпалив суху траву, а вітер підхопив та поніс дим по всьому селу, і в сусідні.

Березівська сільська рада вкотре пояснює і застерігає — кожна така пожежа – це забруднення повітря і ґрунту, вбивство тварин, птахів і комах, а також шкода здоров’ю людини. Адже разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини та найрізноманітніші канцерогенні сполуки.

Рятувальники, які виїжджають на такі виклики, фактично, змушені використовувати резерви не за призначенням, а тому можуть просто не встигнути туди, де справді буде потрібна термінова допомога.

3 березня 2022 року парламент вніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, спрямованих на послаблення держави, додали навмисні підпали, зокрема сухої рослинності.

Нагадуємо нашим громадянам, що за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Тож ми вкотре звертаємося до мешканців громади та просимо не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я й не спалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати на «102», коли бачите такі горіння та горе-паліїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь