A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

З НАРОДНИХ ВИТОКІВ: У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУВСЯ ФОЛЬКЛОРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС СЕРЕД ШКОЛЯРІВ

Дата: 29.03.2024 10:51
Кількість переглядів: 62

Фото без описуУ розпал весняних канікулів здобувачів освіти Березівської громади об’єднав фольклорний фестиваль-конкурс «З НАРОДНИХ ВИТОКІВ», який відбувся на базі Дубовецької філії Центру культури та дозвілля Березівської сільської ради.

Пройшов конкурс у трьох номінаціях: вокал (соло, або дует); театральне мистецтво (інсценізації української народної пісні) та гуморина (читання гуморесок).

Головна мета фестивалю — посилити популяризацію національної культури та взаємозбагачення наших традицій шляхом сценічного відтворення українських народно-музичних творів та літературного гумору. Адже, саме народна пісня і величне слово — це духовне обличчя нації, бездонна душа українського народу, через яку ми формуємо свою національну ідентичність, закутану в самобутні українські традиції, культуру, мову.

Відкрив фестиваль патріотичною піснею "Люди-Титани" завідувач відділу культури сільської ради Дмитро Куліш.Фото без опису

До вітального слова ведуча свята, вона ж завідувач відділу освіти, молоді та спорту Аліна Забродська запросила секретаря Березівської сільської ради Олену Цимбалюк та спеціальну гостю свята, спеціаліста відділу освіти, охорони здоров`я, культури і спорту ЖРВА Ольгу Манойло.

Після цього учасників також привітали гості фольклорного свята — сімейне тріо родини Колос із піснею "Повертайтеся, лелеки, в Україну", молодша група хореографічної студії «Фантазія» (викл. Л. Словінська) з танцем «Дитячими долоньками закриєм Україну», вихованка старшої групи — Єлизавета Демянчук із сольною постановкою «Думи мої, думи…» та вихованці Березівського ЗДО «Перлинка» з піснею «Веселка».Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Потому розпочався безпосередньо сам конкурс, в якому усі шість закладів освіти представили свої номери на розгляд суддівської колегії.

Перед оголошенням результатів варто відзначити, що суддям у цей день точно було не легко. Режисура фестивалю поєднала у собі аж 22 сценічні номери. Тематика композицій, в яких звучали різні за жанром, сюжетом і музичними особливостями пісні, перепліталася з гуморесками та створювала особливу невимушену атмосферу справжнього свята як для дітей, так і для дорослих.

Тож, після підрахунку голосів, визначилися переможці. Наперед забігаючи, хочеться сказати, що найважче суддям прийшлося з гумориною. Конкурсні номери саме цієї номінації, з використанням не просто відповідної інтонації, як того вимагає жанр, а й імпровізованої акторської майстерності під час читання творів, змусила суддівську колегію більш прискіпливіше поставитися до визначення переможців, які йшли на рівні і набрали однакову кількість балів. Адже, якщо гарно і правильно виконати пісню — це складно, то прочитати гумореску так, щоб повністю донести її суть, — куди складніше!

Тож, переможцями у номінації «Вокал» стали:

І місце — дует Василівського ліцею у складі

Софії Туровської та Вадима Кухарського;Фото без опису

ІІ місце — дует Березівського ліцею у складі

Ангеліни Мецнер та Олександра Мудрика;Фото без опису

ІІІ місце — дует Іванівського ліцею у складі

Марії Матвієнко та Анни СтанкевичФото без опису

Номінація «Театральне мистецтво»:

І місце — Садківський ліцей з композицією «Варенички»Фото без опису

ІІ місце — Березівський ліцей і композиція «Із сиром пироги»Фото без опису

ІІІ місце — Василівський ліцей та їх номер «Занадився журавель»Фото без опису

Ну а переможцями номінації «Гуморина» стали:

І місце — Олег Колос з гуморескою «Балакучий язик» (Черемошненська гімназія)Фото без опису

ІІ місце — Роман Малаховецький з гуморескою «Як Кузьму його жінка провчила» (Березівський ліцей)Фото без описуФото без опису

ІІІ місце — Владислав Ковальов з гуморескою «Марків список» (Іванівський ліцей)

Фото без описуФото без опису

Вітаємо переможців та дякуємо усім конкурсантам та педагогам, які готували дітей до фестивалю, за майстерність, артистизм, активну участь і за бажання підтримувати, розвивати та примножувати українську культуру.

А ще дякуємо вчителям та організаторам фестивалю за імпровізований спільний виступ із піснею "Червона рута", під час якого зал піднявся і почав в один голос підспівувати улюблену і знану всіма композиторську пісню, яка давно стала народною!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь