БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У БЕРЕЗІВЦІ МІСЦЕВИЙ ЖИТЕЛЬ ЗА ПІДТРИМКИ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОБЛАШТОВУЄ МІСЦЕ ДЛЯ КУПАННЯ

Дата: 12.07.2024 10:00
Кількість переглядів: 93

Фото без описуСкупатися в літню спеку — ще та насолода! Але, на жаль, не всі населені пункти мають таку можливість. Адже, навіть там, де протікають річечки, часто не знайдеш місця аби зайти у воду, бо спустошені тотальним омілінням водні артерії за останні десятиліття перетворилися нінащо інше, як на струмки.

Саме така ситуація і в Березівці. Тутешні мешканці вже давно забули про таке поняття, як скупатися в річці. А так хочеться!

Саме це підштовхнуло добре відомого місцевого жителя Сергія Гнатюка на ідею, аби розчистити місцевий став і облаштувати тут місце для літнього дозвілля та купання.

Сергій — учасник бойових дій. Після отриманого поранення демобілізований. Тож у цивільному житті зайняв активну громадську позицію і потихеньку реалізовується. До слова, саме Сергій очолює місцевий Благодійний фонд «ДРОНИ БЕРЕЗІВКИ» і спільно із сільською радою допомагає нашим Захисникам.

Після пережитого, розповідає чоловік, зрозумів, що як жити потрібно тут і зараз, так і відпочивати. Тож, оцінивши ситуацію з тим, що в Березівці ніде навіть ноги вмочити, зародився намір розчистити водойму, яку селяни між собою по простому називають — торф’яник.Фото без описуФото без опису

 

За дозволом звернувся до сільської ради, яка звісно ж, таку ініціативу підтримала і сприяє в її реалізації.

Ще взимку Сергій з однодумцями розпочали роботи із розчищення одного краю берега для початку. Власноруч декілька разів викошували очерет, а ще обрізали гілля кущів довкола.

Навесні взялися розчищати та поглиблювати водойму екскаватором, на роботу якого паливо виділила сільська рада. Інші витрати взяв на себе ініціатор цього «проекту».

У свою чергу працівники відділу ЖКГ сільської ради за допомогою комунальної спецтехніки облаштували під’їзну дорогу, парковку, навезли піску та облаштували пляжну зону. Тут же встановили і громадську вбиральню.

До слова, відразу ж по сезону став зарибили мальком різного виду. Без зайвого пафосу уже сміливо можна сказати, що це місце останніми тижнями стало одним із найвідвідуваніших. А щастю малечі немає меж!

Але це ще не кінець. До завершення купального сезону, розповідає Сергій, планується встановити дві альтанки, лави для сидіння, дерев’яні парасолі, аби було де сховатися від палючого сонця та роздягальні. Їх виготовлення саме в активній фазі. Сільський голова провів перемовини, аби місцеві підприємці благодійно надали пиломатеріали та допомогли з виготовленням дерев’яних конструкції. Тож поки чекаємо.

А в планах на наступний рік цю роботу продовжити і розчистити інший бік ставу. А ще створити рибальську спілку, яка власне і підтримуватиме тут порядок.

Дякуємо Сергію за ініціативність і всім, хто не стоїть осторонь та допомагає йому. І ми зі своєї сторони робимо усе можливе. Це вдалий приклад співпраці мешканців та сільської ради, і ми сподіваємося, що в нас ще багато людей з гарними ідеями, які ми завджи готові підтримати. Адже саме в єдності наша сила!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь