БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

В САДКАХ ПРОЙШОВ ТУРНІР З МІНІ-ФУТБОЛУ У РАМКАХ ПРОЕКТУ «АКТИВНІ ПАРКИ»

Дата: 26.07.2024 08:24
Кількість переглядів: 69

Фото без описуДругий рік поспіль у Садках реалізується соціальний проект «Активні парки — локації здорової України». Сам проект ще доволі молодий, сформований 2021 року в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова країна», який спрямований на організацію оздоровчої рухової активності громадян.

Його основна мета — залучення різних груп населення до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на розвиток основних рухових якостей — загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість тощо.

Головний принцип тренувань — все на свіжому повітрі. Для цього у Садках створені прекрасні умови — з 2018 року тут функціонує сучасний спортивний комплекс «Юність». Щоправда, інколи погода вносить свої корективи, тоді вже, як виключення, доводиться задіювати шкільний спортивний зал.

Тричі на тиждень тренер збирає дітей. Зазвичай, все розпочинається з руханки (звичніше для нас звучить як розминка), або різного виду тренувальних вправ, ну а далі все залежить від того, який саме вид спорту обраний у той чи інший день. Це може бути міні-футбол, баскетбол, волейбол (у літній час і «пляжний» волейбол, тоді збираються на комплексі відпочинку «Карпати», де для цього створені теж відповідні умови), є серед видів спорту і петанк, теніс, ну а ще діти дуже полюбляють велопрогулянки.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Днями у Садках, серед дітлахів пройшов турнір з міні-футболу, бо ж скільки не займайся, а потрібно показувати свої напрацювання, і де ж, як не в змаганнях, їх проявляти!

Тож, сформувалося аж три команди. Серед учасників як хлопці, так і дівчата. Всі вони вже добре перед тим попрацювали на тренуваннях, тож завзято боролися між собою за взяття «першого» місця. Емоційно, насичено, весело та доволі не легко давалися ігрові тайми та, зрештою, за результатами зіграних матчів було розділено місця.

Так, ІІІ місце здобула команда вправного футболіста, капітана команди Владислава Снісаря, ІІ місце у команди Іллі Довбні, і переможне І місце здобула команда Назарія Якимчука, який, до речі, забивши 7 голів, був визнаний ще й кращим гравцем цих змагань, за що отримав відповідну статуетку.Фото без описуПідтримати маленьких футбольних зірочок прибули староста Садківського округу Ольга Шинкар та голова Березівської громади Михайло Яромов, який, після того, як змагання завершилися, виконав почесну місію — нагородив учасників усіх команд дипломами. А ще, як заохочувальний приз, діти отримали у подарунок від голови Житомирської обласної асоціації футболу Руслана Павлюка 5 футбольних м’ячів.

Фото без описуФото без опису

Наразі основні учасники проекту в Садках, це діти шкільного віку. Особливо актуально це зараз, в період літніх канікулів. Проте, зізнається координатор проекту Валентин Стужук, він має намір розширити цей діапазон і залучати до фізичної активності бажаючих і з числа дорослого населення.

Фото без опису

Валентин Володимирович вчитель фізичної культури за фахом. Додатково пройшов навчально-практичну фітнес-конференцію для координаторів цього соціального проекту та отримав відповідний сертифікат. До того ж, за перший рік своєї успішної роботи в проекті вже встиг отримати подяку від Міністерства молоді та спорту.

Фото без описуФото без описуПринагідно скажемо, що сьогодні у пана Валентина ювілейний День народження, з чим ми його щиро вітаємо та бажаємо продовжувати в такому ж дусі: бути завжди енергійним, життєрадісним, усміхненим, щирим та відвертим, а ще бути гідним наставником для своїх вихованців. Дякуємо за вашу активну життєву позицію.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь