БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

НА 6-Й ПОЗАЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ БЕРЕЗІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Дата: 19.04.2021 12:21
Кількість переглядів: 1117

Фото без опису15 квітня відбулося 6-те позачергове сесійне засідання Березівської сільської ради. Основна мета проведення позачергової сесії — розподіл коштів та прийняття рішення змін до бюджету.

Варто наголосити, що сесійне засідання вперше транслювалося он-лайн. Щоправда, з технічних причин звук камер, які були встановлені тут ще за попередньої влади, - незадовго від початку сесії зник, і глядачам не вдалося почути всіх обговорень та результатів прийнятих рішень. Наразі це питання вирішується, тож сподіваємося, що наступного разу техніка не підведе, і всі, хто цікавиться життям громади матиме можливість в режимі реального часу під час засідань, зайшовши на офіційний сайт сільської ради, дивитися пряму трансляцію.

На розгляд пленарного засідання було винесено ряд питань.

Першим розглянули питання про затвердження квартального звіту виконання сільського бюджету за І квартал 2021 року. Заслухавши доповідачку, головну бухгалтерку А. Загацьку, депутати затвердили звіт про виконання сільського бюджету за І квартал

- по доходах в сумі 13 709 500,00 грн., у тому числі по доходах загального фонду — 13 558 942,00 грн. та по доходах спеціального фонду — 150 558, 00 грн.;

- по видатках загального фонду 13 349 327, 00 грн.

Після цього депутатському корпусу було запропоновано на розгляд проект внесення змін до бюджету Березівської сільської ради на 2021 рік. Заслухавши та обговоривши інформацію сільського голови М. Яромова та враховуючи рекомендації постійної комісії сільської ради з питань бюджету, фінансів, планування економічного розвитку, депутатами було прийняте рішення спрямувати на проведення витрат 1 800 000,00 грн. за рахунок збільшення доходів бюджетних коштів загального фонду бюджету сільської територіальної громади. А також внесли зміни до рішення сільської ради від 03.02.2021 року.

Використання і направлення даних коштів буде проходити по мірі надходження коштів. У першу чергу будуть закриватися питання ремонту доріг (закупівля щебеню та грейдера), поступово й інших запланованих питань.

На сесії також було прийняте рішення про списання аварійного приміщення КПП у військовому містечку №115 від якого лишилися практично руїни, чим спотворено вигляд в’їздної групи, яка колись була "візитівкою" військового містечка.Комунальному підприємству було дане доручення провести демонтаж, розібрати ці рештки, розпланувати територію, на якій з часом, враховуючи побажання місцевих жителів, буде проведено роботи з благоустрою.

Ще одним питанням було розглянуто лист від ТОВ «Щедрий лан», яке звернулося до сільської ради з проханням надати їм в оренду не витребувані паї на території Василівського старостинського округу.

Товариство «Щедрий лан», яке зареєстроване в м. Києві претендує на ті самі землі, які з 2013 року орендують тут ТОВ «Сатурн Агро» (зареєстроване підприємство у Високій Печі). Як наголосив сільський голова, -  представникам цих підприємств для подальшої співпраці була надана пропозиція перереєструвати свої підприємства на території Березівської сільської ради.

Довідково: раніше Житомирська РДА заключила договір оренди з "Сатурн Агро" під 3%. Але з часом, коли пройшла зміна влади в районі даний договір був розірваний і землі надали «Щедрому лану». У подальшому між сільгоспвиробниками тривали судові з'ясування. На сьогодні землі продовжує використовувати ТОВ «Сатурн Агро», згідно договору, строк дії якого стікає 2023 року. Аби сільська рада могла в подальшому отримувати надходження до бюджету від надання в оренду землі, а ставки на ринку сьогодні сягають вже 12%, — необхідно надати дозвіл тому чи іншому сільгоспвиробнику провести виготовлення технічної документації, після чого можна буде визначитися з відсотковою ставкою. Однак, після тривалих обговорень було проаналізовано ситуацію, і так як депутати визнали це питання «сирим» (невивченим), було прийнято рішення перенести розгляд даного питання на наступну сесію. А також запросити представників обох сторін на земельну комісію, провести перемовини, адже лише після конструктивних діалогів це питання можна буде довести до логічного кінця.

На довивчення залишили депутати і розгляд та затвердження Програми оздоровлення й відпочинку дітей Березівської сільської ради на 2021-2022 роки. Оздоровленню підлягають діти пільгових категорій, яких понад 800 у громаді. Однак, фінансування згідно програми обмежене, охопити всіх просто не реально. Саме тому, аби уникнути непорозумінь та мати більш чітке уявлення про тих, хто ж першочергово потребує санаторно-курортного лікування та оздоровлення, — депутатський корпус дав доручення відділу з питань соціального захисту населення доопрацювати питання до наступного пленарного засідання. Розглянули депутати також заяви громадян щодо земельних питань та надання одноразової грошової допомоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь