БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ІНВЕСТИЦІЇ — В ГРОМАДУ!

Дата: 01.02.2022 17:29
Кількість переглядів: 337

Фото без опису- Створення привабливого інвестиційного клімату в громаді та залучення інвесторів – один з надважливих напрямів роботи, який допоможе нашій громаді розвиватися і стати фінансово спроможною, — переконаний Березівський сільський голова Михайло Яромов.

З цією метою протягом 2021 року обговорювалися напрацювання щодо інвестиційного паспорта та інвестиційних пропозицій Березівської громади, які допоможуть у налагодженні співпраці з представниками бізнесу та залученні інвестицій в громаду. 

Під час розробки комплексного плану просторового розвитку громади визначено інвестиційні майданчики — логістично привабливі земельні ділянки, особливо ті, що розташовані вздовж міжнародної траси М-06, — які планується використати для залучення потенційних інвесторів малого, середнього та великого бізнесу. Сьогодні проводяться усі необхідні дії, аби зробити їх максимально доступними і публічними.

Не менш важливим є й той факт, що в питанні шляхів розвитку громади, — як сільський голова, так і депутатський корпус — одностайні. А це говорить про своєчасність прийняття необхідних рішень, що є важливим чинником у сприянні оформлення усіх документальних формальностей і має стати переконливим аргументом аби «бізнес» прийняв рішення на нашу користь, тобто обрав для своєї діяльності території саме нашої громади.

Наразі тривають перемовини між керівництвом сільської ради та іноземними представниками: данійською, німецькою, турецькою, французькою компаніями, — яким пропонуються наявні в нас території для ведення тут своєї підприємницької діяльності. У разі успішних домовленостей сільська рада отримає змогу збільшити свою дохідну частину бюджету. Це, в свою чергу, дозволить продовжувати розвивати інфраструктуру та покращувати соціально-побутову сферу, а головне — створить додаткові робочі місця для місцевого населення.

Ще один механізм залучення інвестицій в громаду — процес перереєстрації фізичних та юридичних осіб підприємців, які здійснюють свою діяльність на території Березівської сільської ради.

Ні для кого не секрет, що згідно законодавства, податок на прибуток та земельний податок зазвичай сплачуються за місцем реєстрації підприємства (яка досить часто співпадає з місцем проживання керівництва, а це не завжди скарбничка тієї громади, на який практично ведеться діяльність). Звісно, у такому разі бюджет громади суттєво втрачає. По факту виходить, що місцеве населення, яке задіяне на таких виробництвах, є платниками податків, гроші яких йдуть на розвиток інших територій, але аж ніяк не своєї.

Саме тому, проаналізувавши «бізнесову» картину громади, було прийнято рішення зі змістовним обґрунтуванням звернутися до таких підприємців із пропозицією (чи навіть назвемо це проханням) — перереєструвати свої підприємства за безпосереднім місцем ведення виробничої діяльності.

Проведені перемовини вже дали свої перші плоди. Так, бюджет сільської ради у 2021 році вдалося збільшити орієнтовно на 2 млн грн саме завдяки таким інвестиційним надходженням від ТОВ «БЕНТ-АЙРОН», ТОВ «ЗАБУДОВНИК», ФОП «ЗАБОЛОТНИЙ А. С.», ФОП «КОЛЕСНИК ДМИТРО ВІКТОРОВИЧ», ФОП «ПАРФЕНЮК ДМИТРО ЮРІЙОВИЧ», ФОП «ГРИНЧУК Т. Л». А нещодавно до березівської «бізнес-групи» приєдналося ще одне підприємство, виробничі потужності якого розташовані на території Іванівського старостинського округу — завод із виготовлення тротуарної плитки «ЮНІГРАН». Очікування податкових надходжень від нього у 2022 році сягає біля 1 млн грн прибуткового податку та близько 500 тис грн земельного податку. 

Березівська сільська рада щиро вдячна всім керівникам підприємств та ФОПам, які поставилися з розумінням до цієї ситуації та пішли нам на зустріч. Це неоціненний вклад кожного у поповнення бюджету громади, який буде спрямовано на подальшу розбудову інфраструктури, соціальної, комунальної та господарської сфер, що допоможе нам разом підняти рівень комфорту та добробуту місцевих жителів та розвивати Березівську громаду відповідно до вимог сучасності.

Робота в цьому напрямку продовжуватиметься й надалі. Ми щиро сподіваємося на подальшу співпрацю й з іншими бізнесовими структурами нашої місцевості з метою наповнення бюджету громади.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь