БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

БЛАГОУСТРІЙ — 2023: В ІВАНІВСЬКОМУ СТАРОСТАТІ РОЗПОЧАТО ВЕСНЯНИЙ БЛАГОУСТРІЙ

Дата: 12.03.2023 09:49
Кількість переглядів: 171

Фото без описуВід початку весни в Березівській громаді стартував сезон благоустрою — 2023!

Жителі Іванівського старостинського округу вже помітили на своїй території, як активно працюють тут наші хлопці з відділу ЖКГ.

У Давидівці проводиться вирізування кущів, аварійних та фаутних дерев. Нагальним питанням, яке вже вирішується, є боротьба із підтопленнями. Зазвичай, ця проблема добре себе проявляє якраз навесні та під час проливних дощів, коли рівень ґрунтових вод різко піднімається, виходить на заплави і розливається по людських городах та розмиває дороги.

Саме тому у місцях скупчення води викопано водозбірну водойму. З настанням справжнього весняного тепла займемося облагородженням — сплануємо територію та проведемо озеленення декоративними рослинами та кущами. Чекаємо на активність з боку жителів Давидівки та сподіваємося, що спільною працею приведемо це місце до естетичного вигляду.Фото без опису

По центральній вулиці села — Поліській, — минулого року було вмонтувано водовідвідну трубу. Зараз тут вирізують кущі, після чого буде прокопана канава, аби воді було кудою рухатися. Походу, будуть вмонтовані ще дві труби та паралельно проводитиметься очищення уже наявних водовідвідних каналів.

Разом із тим, в Давидівці проводиться і ремонт доріг. Напередодні нового року погода дозволила займатися цією справою, тож уже зроблено вул. Молодіжну. Із наявного, станом на початок року, щебеневого матеріалу, частково розпочали і вул. Польову. Як тільки щебеневі суміші будуть завезені від виробника, роботи продовжаться. У планах ще ремонт вулиць Поліська (протяжністю 0,5 км) та Лісова (1,25 км).Фото без описуФото без опису Схожа ситуація і в Барашівці. Наразі розчистили кущі та прокопали водовідвідні стоки при в’їзді зі сторони Давидівки. Тут теж згодом буде проведено благоустрій території, насаджено молоді декоративні кущі.Фото без описуФото без описуРозкопали водойму й біля старого недіючого кладовища, щоб убезпечити його від підтоплення. Лівий край буде укріплено та поновлено огорожу, а за ним теж алея із декоративної рослинності. Згідно плану тут буде створено ще й два сміттєві майданчики, у кожного з яких своя функція. Один із них слугуватиме для збору органічних відходів (так званого компосту), інший виключно для збору вінків та штучних квітів, які, на жаль, люди так і продовжують нести на могилки родичів не зважаючи ні на прохання, ні на заборону. Такий підхід у розподілі покращить можливість утилізації цих відходів.

А навпроти кладовища уже готується й майданчик під автостоянку, що дозволить розвантажити проїжджу частину у поминальні дні.Фото без описуФото без опису Продовжиться у Барашівці і ремонт доріг. Згідно затвердженого плану на 2023 рік, техніка працюватиме по вулицях Сонячній (0,5 км), Анатолія Журавського (0,5 км), Лісовій, Колгоспній (0,85 км), Дачній (0,45 км), Тетерівський (0,2 км) та провулку Тетерівському (0,42 км).

Ремонтні роботи доріг заплановані і в Іванівці: вул. Польова (0,49 км), вул. Вишнева (0,67 км) та провулки Лісовий (0,4 км), Лісовий І (0,49 км) і Лісовий ІІ (0,4 км).

Разом із тим, завершимо наводити лад навколо центральної зупинки в Іванівці та плідно працювати над продовженням благоустрою центру села.Фото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь