БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У БЕРЕЗІВЦІ ПРЕДСТАВНИКИ ДСНС ПРОВЕЛИ НАВЧАННЯ З РАДІАЦІЙНОГО ТА ХІМІЧНОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ

Дата: 13.04.2023 07:59
Кількість переглядів: 64

Фото без описуЗважаючи на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру.

Зокрема, сьогодні існує великий ризик застосування противником зброї масового ураження або враження об’єктів на яких використовуються або зберігаються небезпечні хімічні речовини та радіаційні матеріали.

З метою збору, узагальнення та оцінки інформації про забруднення навколишнього середовища радіоактивними і небезпечними хімічними речовинами, своєчасного надання інформації для прийняття рішень щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з викидом радіоактивних речовин та небезпечних хімічних речовин 23 травня 2022 року розпорядженням Березівського сільського голови М. Яромова було утворено розрахунково-аналітичну групу на базі Березівського ліцею та перенесено пости радіаційного і хімічного спостереження з постів добровольчих загонів у заклади освіти на території Березівської сільської ради, зокрема у Березівський, Василівський Іванівський і Садківській ліцеї та визначено керівників і спостерігачів із числа старост та освітян громади.

Згодом було вивчене питання щодо придбання відповідного обладнання для цих постів, а нещодавно вже й закуплено необхідні 4 комплекти. До їх складу увійшли дозиметри-радіометри та газоаналізатори, загальна вартість яких склала 100 тис грн.

7 квітня для членів розрахунково-аналітичної групи, керівників та спостерігачів постів радіаційного і хімічного спостереження відбулися спеціалізовані заняття за участю представників ДСНС.

У ході кваліфікованих навчань слухачі дізнавалися теоретичні основи реагування на надзвичайні ситуації та отримали практичні навички використання засобів вимірювання радіаційного фону, детекторів вимірювання газів та якості повітря.

Щиро дякуємо представникам ДСНС, що відгукнулися на наше прохання. Сподіваємося, що ця інформативна зустріч лише збагатила багаж знань щодо реагування на надзвичайні ситуації, і нам не доведеться застосовувати їх у реальному житті. Але ми не розслабляємося та «тримаємо руку на пульсі» викликів сьогодення.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь