БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ДО ПОМИНАЛЬНИХ ДНІВ У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕЛИ ЗАГАЛЬНУ ТОЛОКУ НА КЛАДОВИЩАХ

Дата: 21.04.2023 19:16
Кількість переглядів: 123

Фото без описуТрадиційно, тиждень по Великодню у селах громади проходять поминальні дні. Зазвичай до місця останнього спочинку людей звідусіль з’їжджаються рідні та близькі та наводять лад на могилах родичів. Проте, місця загального користування тут теж потребують до себе уваги, відповідальність за які зазвичай лягає на плечі сільської ради.

21 квітня в рамках проведення місячника благоустрою чистоти та озеленення у Березівській громаді відбулася загальна толока, покликана до поминальних днів упорядкувати кладовища у всіх старостинських округах.

До праці стали керівники та працівники структурних підрозділів сільської ради, старостинських округів, трудові колективи Березівського БКП «Каскад», Садківського БКОП «Садко», відділу культури та освітян.

Вирізування кущів, загрібання торішнього листя, обкошування, фарбування огорож, упорядкування смітників, підсипання та грейдерування під’їзних шляхів тощо...

У такому руслі плідно попрацювали учасники масової толоки, яких сільська рада забезпечила усіма необхідними засобами згідно заявленої відповідальними особами потреби.

Принагідно згадати, що за декілька днів до цього на кладовищах Василівського старостинського округу та біля церкви було встановлено нові фігури-хрести. Цей неодмінний християнський атрибут у переважній більшості в нас на Поліссі зводять дерев’яний, а відтак, звісно, недовговічний, тож попередні уже потребували заміни під впливом часу. Біля кожного з них встановлено і дерев’яні столи, аби священникам було зручно проводити поминальні панахиди. Такі ж столи сільська рада встановила й на кладовищах в інших старостинських округах.

Не можна лишити без уваги і той факт, що протягом березня-квітня у Василівці тривали фінішні роботи з огородження кладовища, які якраз вдалося завершити до поминальних днів.

Незважаючи на те, що толока в основному була присвячена прибиранню кладовищ, колективи, які зібралися в Садківському та Василівському округах розділилися між собою та заразом провели і роботи з благоустрою в центральних частинах старостатів та прибрали узбіччя від сміття.

Щиро дякуємо усім, хто прийшов і долучився до спільної корисної справи. Ми вкотре довели, що в єдності наша сила!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь