БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ДОКИ ПАМ’ЯТЬ ЖИВА: У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ, ПРИМИРЕННЯ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНИ

Дата: 09.05.2023 18:26
Кількість переглядів: 94

Фото без опису8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми схиляємо голови перед мільйонами невинних жертв нацизму, яких забрала війна у далеких 1939-1945 роках.

Зі сльозами на очах, зі словами щирої подяки і шани віддаємо данину пам’яті загиблим, котрі у всі часи виборювали волю та незалежність для своєї країни, для її волелюбного українського народу.

З нагоди цих пам’ятних днів на території Березівської громади за участі представників апарату управління сільської ради, відділів освіти, культури, соціального захисту та всіх учасників освітнього процесу, в усіх населених пунктах відбулися урочисті покладання квітів до меморіалів пам’яті, братських могил та обелісків невідомому солдату.

На превеликий жаль, враховуючи безпекову ситуацію в країні, пам’ятні заходи довелося провести в обмеженому режимі.

Варто зауважити, що чим більше ми віддаляємося від років Другої світової війни, тим менше лишається тих, хто пройшов дорогами цієї кровопролитної війни: фактично — це лічені одиниці учасників, власне, самих бойових дій та десятки очевидців, на долю дитинства яких припали гіркі сторінки цієї страшної історії. Не так багато лишилося їх і на території Березівської громади. Та ми усіх їх знаємо і пам’ятаємо.

9 травня делегація від сільської ради завітала у їх домівки, привітала кожного особисто, вручила квіти, вітальні листівки та матеріальну допомогу.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як символ героїчного минулого, приклад патріотизму, самовідданості та мужності тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.

Сьогодні Україні знову доводиться відстоювати свою Незалежність, боротися за волю і свободу, виборювати своє право жити вільними на рідній землі. Ціною незліченних жертв та непоправних втрат знову боремося проти чергової «хворої» ідеології, але ми щиро віримо, що правда за нами. І ми обов’язково переможемо, бо пам'ять жива: А ДОКИ ПАМ’ЯТАЄМО — ПЕРЕМАГАЄМО!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь