БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

І ЗНОВУ ПРО УКРИТТЯ: ПРЕДСТАВНИКИ ВЛАДИ ПРОНІСПЕКТУВАЛИ БУДІВНИЦТВО ОСВІТНІХ ЗАХИСНИХ СПОРУД У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 23.08.2023 22:37
Кількість переглядів: 116

Фото без описуНезабаром стартує новий навчальний рік і головною умовою очного навчання сьогодні є наявність безпекового середовища.

Ми вже розповідали, що пріоритетним завданням на літо для Березівської громади стало будівництво укриттів у тих закладах освіти, де їх не було.

На сьогодні вже маємо результати своєї праці і саме з ними, у ході робочого візиту, ознайомилися народний депутат України Арсеній Пушкаренко та начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк, які завітали до Березівської громади 21 серпня.

Нагадаємо, звести модульні укриття заплановано у трьох освітніх закладах: Барашівському, Іванівському та Березівському ліцеях.

У Березівському ліцеї захисна споруда уже повністю готова. До слова, на її будівництво загалом знадобилося лише місяць.

Наполовину виконані вже роботи в Іванівському ліцеї. Після монтажу модульних блоків та гідроізоляції, тут вже змонтували вентиляційну систему, проводять електрику і готуються до подальших робіт з облаштування як всередині, так і ззовні, які до початку навчального року планують завершити.

Працівники відділу ЖКГ уже підготували котлован та дренажну систему і в Барашівському ліцеї. Після поставки бетонних модулів тут теж активно розпочнуть роботи, щоб за місяць завершити будівництво і вже 1 жовтня цей заклад теж повноцінно відновив навчання.

Наші гості проінспектували усі три укриття, мали змогу наочно ознайомитися з усіма етапами будівництва та отримали відповіді на всі питання, що їх цікавили. І головне з них було, — а скільки ж коштує будівництво «під ключ» одного такого укриття?

Сільський голова Михайло Яромов розповів, що попередньо вивчаючи фінансову складову цього проекту, ми зрозуміли — річ ця не з дешевих. Але велику частину робіт можна було абсолютно спокійно робити власноруч (те, що реально в наших силах), і ми прийняли таке рішення. Завдяки цьому вдалося значно зекономити. Тож, собівартість одного модульного укриття нам обійшлася у 3,5 млн грн, розраховане на 150 осіб.

Можемо сьогодні сміливого говорити про те, що по завершенні останнього із запланованих укриттів, освітні послуги в очному форматі будуть забезпечені на 100%. А це біля 900 здобувачів освіти (школярів) та 150 дошкільнят.

Ще раз дякуємо усім, хто дотичний до реалізації цього задуму, усім, хто понаднормово і навіть у вихідний чи відпустку виходив працювати, педагогам та усім батькам, які не стояли осторонь і не чекали, поки влада їм зробить, а долучилися до спільної справи. Такі дії ще раз доводять, що разом ми справді сила!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь