БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

Національний тиждень читання. Тиждень поезії у Василівській бібліотеці

Дата: 19.03.2024 12:43
Кількість переглядів: 64

Фото без описуКоманда Українського інституту книги анонсує проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії».

Поезія – це надзвичайно важливе культурне явище у житті людства. І на підтвердження цього проходить тиждень поезії, який відбувається з 16 по 24 березня 2024 р., що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня).

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині використовується фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це відчуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

У Василівській бібліотеці проведено годину поетичного читання «Поезія –це скарб усіх віків» за участю учнів Василівського ліцею. Ми, Українці, є дуже поетичною нацією. Наша мова українська надзвичайно красива і мелодійна . Душа наша співуча. Ми дуже чуйні, ми емоційні і саме тому нам хочеться не просто говорити, нам хочеться говорити віршами.

Поети – особливі люди. Вони здатні будь-якій людській думці надати красивих, мелодійних форм, в обмеженому часі і просторі надавати рис безмежності подіям, почуттям. Поети – філософи, які по особливому бачать і сприймають все навколо і по особливому це передають у своїх віршах. Відвідувачі читали вірші Л.Костенко, Д.Павличко, М.Зіновчук , Т.Шевченка, Л.Українки.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь