A A A K K K
для людей із порушенням зору
БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

У БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО ПРИЙОМ ГРОМАДЯН РЕГІОНАЛЬНОЮ КООРДИНАТОРКОЮ ВЗАЄМОДІЇ З ГРОМАДСЬКІСТЮ УПОВНОВАЖЕНОГО ВРУ З ПРАВ ЛЮДИНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 11.04.2024 07:32
Кількість переглядів: 44

Фото без опису10 квітня в адмінприміщенні Березівської сільської ради здійснила прийом громадян регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Житомирській області Олена Коваленко.

Крім того, в рамках інформаційно-просвітницького заходу пані Олена зустрілася з працівниками сільської ради. Вона розповіла про діяльність Уповноваженого ВРУ з прав людини, яка полягає в парламентському контролі за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина та захист прав кожного на території України.

Разом із тим, спікерка наголосила, що загарбницька війна росії проти України створила сьогодні додаткові умови для масового порушення основних прав і свобод людини та громадянина, адже таких цинічних та безпрецедентних порушень норм міжнародного права, правил ведення війни, порушень прав і свобод людини, Європа і весь цивілізований світ не бачили впродовж десятків років. Війна диктує нові виклики, які стосуються прав внутрішньо переміщених осіб, проблем пошуку зниклих безвісти, відшкодування знищеного та зруйнованого майна. Все це відповідно внесло свої корективи у діяльність усіх органів державної влади, в тому числі і Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

- «Наша місія – слідкувати за дотриманням прав людини, а також вести просвітницьку роботу. Кожен громадянин нашої країни має бути певен, що під час війни інститут функціонує належним чином і кожен хто потребує у будь-яку хвилину може звернутися за допомогою у захисті своїх прав до представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у своєму регіоні, або ж навпряму», — наголосила Олена Володимирівна.

Також обговорили питання доступу до публічної інформації та розповсюдження персональних даних. Ця тема в умовах процесу цифрової трансформації в системі державного управління несе в собі багато питань, адже в той час, коли більшість адміністративних послуг стають автоматизованими, з’являються ризики для прав і свобод людини, зокрема, що пов’язані з несанкціонованими витоками її особистих даних.

У ході зустрічі в учасників заходу виникало багато дискусійних питань, на що координаторка надала повноцінні конструктивні пояснення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь