БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ЯРМАРОК МОЖЛИВОСТЕЙ: ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ В БЕРЕЗІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПОІНФОРМУВАЛИ ПРО ПОСЛУГИ І ПІДТРИМКУ У ЗДОБУТТІ ЕКОНОМІЧНОЇ САМОСТІЙНОСТІ

Дата: 26.04.2024 19:01
Кількість переглядів: 31

Фото без описуНа базі Житомирської філії обласної служби зайнятості пройшов захід інформативного характеру «Ярмарок можливостей», організований Службою спільно з ГО «КРИМSOS». Дана ініціатива викликана необхідністю надання допомоги вимушеним переселенцям у працевлаштуванні (оскільки робота за фахом серед професійних потреб ВПО є найбільш актуальною).

Організатори мали на меті поінформувати вимушених переселенців, які нині проживають на території Житомирського району про послуги і запропонувати свою підтримку у пошуку роботи і здобутті економічної незалежності тут, у нових для них умовах.

За підтримки Березівської сільської ради, завідувачем відділу соціального захисту населення Ніною Герасимчук була організована поїздка на цю зустріч і для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Березівської громади. Загалом же учасниками заходу стало понад 150 чоловік із числа ВПО, а ще роботодавці, представники освітніх закладів Житомирщини та донорські організації, що надають гранти на підприємницьку діяльність.Фото без опису

Присутнім розповіли про програми служби зайнятості, які відкривають нові можливості, дозволяють професійно самовдосконалюватись і розвиватись. Це зокрема — ваучери для оплати навчання у закладах освіти, перекваліфікація чи підвищення кваліфікації у навчальній мережі служби зайнятості, мікроранти для старту або розвитку бізнесу.

Наголосили спікери і на тому, що діють також фінансові заохочення для роботодавців, які працевлаштовують переселенців.

Своїм успішним досвідом розвитку бізнесу на Житомирщині поділились переселенці Андрій Фролов зі Світлодарська Бахмуського району, Світлана Солотвінська з Херсону і Юлія Солдатенко з Краматорська, які є грантери державних і міжнародних програм. Андрію вдалося частково перевезти у Житомир обладнання для видування ПЕТ-тари і запустити виробництво, планує відкрити ще підприємство з очищення і розливу питної води. Світлана розвиває салон краси, а Юлія – фітнес-центр.

Проведення цього заходу сприяло поінформованості переселенців у можливості працевлаштування, навчання та самозайнятості, а у роботодавців — розширило обізнаність щодо переваг працевлаштування ВПО, що загалом має на меті сприяти розвитку підприємництва на Житомирщині та підвищення конкурентоспроможності в умовах ринкового середовища.

Організатори порадили присутнім не боятися і пробувати себе у бізнесі: навіть, якщо не виходитиме з першого разу отримати грант, подаватися ще і ще, адже на різних етапах є люди, які обов’язково підкажуть і допоможуть, щоб результат був успішним.Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь