БЕРЕЗІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ ТА ЮНІСЕФ ДОПОМОГЛИ ОБЛАШТУВАТИ ДРУЖНЄ ДО ДІТЕЙ УКРИТТЯ У ДИТЯЧОМУ САДОЧКУ В БЕРЕЗІВЦІ

Дата: 05.06.2024 22:16
Кількість переглядів: 56

Фото без описуУ закладі дошкільної освіти «Перлинка» села Березівка Житомирської області проведено капітальний ремонт і облаштування укриттів завдяки підтримці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Європейського Союзу та Міністерства освіти і науки України. Тепер 62 дітей зможуть продовжувати навчання у безпеці під час повітряних тривог.

«Створення безпечних умов для наймолодшого покоління українців є ключовим пріоритетом для розвитку дітей та подолання освітніх втрат, – зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде. – Укриття, відбудовані ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Європейського Союзу та інших партнерів, – це не лише безпечний простір, а й простір, де діти можуть разом навчатися, гратися, відпочивати у спокійній, ненапруженій атмосфері – простір, де діти можуть залишатися дітьми».

Ремонти й облаштування укриттів проведено у 19 дитячих садочках на Житомирщині – у містах Коростишів, Олевськ, Андрушівка, смт Романів, Попільня та інших. Це перші дружні до дітей укриття з-посеред 63 дитячих садків у Київській, Житомирській та Чернігівській областях, де облаштовують укриття в межах цієї ініціативи.

ЮНІСЕФ вже має досвід в облаштуванні дружніх до дітей укриттів за концепцією «Нумо розвиватися». Дружні до дітей простори містять елементи, які сприяють розвитку ключових навичок дітей від 2 до 6 років. Вони забезпечують якісне освітнє середовище, яке допоможе організувати перебування дітей в укритті з користю. Навчально-ігрові простори включають зону творчості, зону природознавства та інформаційно-навчальну зону. Частини укриття устатковані столиками і стільцями для навчання та настільних ігор, стелажами для книг, а одна зі стін може використовуватися як стіна-дошка для малювання крейдою.

Ремонтні роботи в 63 дитячих садках, здійснені за кошти Європейського Союзу, включають комплексні роботи з ремонту приміщень, облаштування вентиляції, гідро- та термоізоляції, освітлення. Окрім того, було покращено санітарні умови за кошти, виділені Королівством Бельгія.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь